Ako treba Pljesnut onda neka to bude kako treba - sa crnim vinom!
Šalu na stranu, to su kod nas doma omiljene pljeskavice - još ih ponekad punim sa sirom pa budu savršene ;-) Prilog ostavljam vama na izbor...
Sastojci:
- 1 kg mljevenog mesa
- 4 fete starog kruha
- 2,5 dl crnog vina
- 1 crveni luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 jaje
- sol, papar
Priprema:
U tavi zdinstajte nasjeckani luk i kad je pri kraju dodajte nasjeckani češnjak neka se i on nakratko prodinsta. Skinite s vatre.
U drugoj zdjeli izmiješajte sastojke nakon što ste kruh dobro istisnuli: meso, zdinstani luk i češnjak, istisnuti kruh, jaje, sol i papar.
Oblikujte vaše pljeskavice i pecite ih na ulju u tavi.
Kao prilog možete servirati pire krumpir ili krumpir na bilo koji način i popratiti sve to uz neku finu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar